Rensekuren

Hvorfor skal vi rense kroppen?

Du kan se på en rensekur som en «dusj» fra innsiden.

 

Vi dusjer eller vasker oss daglig for å rengjøre utsiden av kroppen. Spørsmålet er hvordan vi rengjør innsiden? Kroppen utskiller selv daglig avfallsstoffer gjennom urin, avføring og svette. Men vi må gjøre mer! Mange av oss har spist for mye feil typer matvarer og mat som bare fordøyes delvis – som biff, kylling og så videre. Dette, i kombinasjon med de raske karbohydratene vi spiser, kan forårsake forstoppelsestilstander i den om lag 9 meter lange tynntarmen.

En rensekur er et hurtigprogram vi pleier å omtale som ”flytende festmåltider». Denne sju-dagersperioden skal være en fest, og ikke en faste. Dette er ikke et program som skal ta noe fra deg – det er et program hvor du nærer kroppen med klorofyllrik, næringsrik mat i purert eller juicet form. Dette reduserer det stresset og energitapet som den naturlige fordøyelsesprosessen ellers medfører. De flytende måltidene, eventuelt sammen med gode kosttilskudd, vil bidra til å rense fordøyelseskanalen og samtidig la kroppen bruke den energien som vanligvis brukes for fordøyelsen, til å gjenoppbygge kroppen på en bedre og sunnere måte. Under denne rensekuren nærer vi kroppen bedre enn vi noen gang har gjort før, siden maten allerede er forfordøyd (det vil si purert eller juicet).

Du er det du drikker.

For at dette programmet skal virke for deg, må det skje en forandring i måten du spiser og lever på.

Kroppen består av 70 % vann og blodet av 94 % vann. De aller fleste av oss drikker ikke nok, og når vi drikker er det gjerne ting som ikke er sundt for oss (kaffe, te, fruktjuicer, øl o.l ).

Rent vann er av den aller største betydning for å bli frisk – og bli og holde seg frisk. Ideelt sett bør du drikke minst fire liter godt vann, helst basedannende, hver dag. Overdreven trang til enkelte matvarer er ofte er kroppens rop etter vann. Det er spesielt viktig å drikke mellom måltidene.
Målet er å spise 80% basedannende mat og 20 % syredannende mat inntil du har gjenvunnet balansen i kroppen og har en lett alkalisk ph. Husk blodet ha en ph på 7,365 for å fungere godt.

Det er nødvendig å gjennomføre en renselsesprosess for å tømme kroppen for urenheter, normalisere fordøyelsen og forbrenningen og oppnå en ny alkalisk base. Finn din egen tidsplan som passer for deg. Du bestemmer selv hvor fort du skal rense kroppen, det viktigste er at du drikker mye alkalisk grønn drikk for å begynne utskyllingen. Hvis du synes det som følger nedenfor blir i overkant, skal du huske på at du kan gjøre store fremskritt bare ved å bruke konsentrert grønt pulver og ph-dråper sammen med et fornyet kosthold.

Rensekuren fjerner syreavfall og negative mikroformer rundt om i hele kroppen, især i tykktarmen, etter å ha spist så mye feil kombinerte matvarer, bearbeidede matvarer, stekt og overkokt mat, for mye proteiner og enkle karbohydrater.

Vi anbefaler en rensekur som varer minst to til tre dager og opp til ti dager dersom du er alvorlig syk ( men for lengre rensekurperioder bør du sørge for medisinsk oppfølging ). Du kan i tillegg bruke en kort utrensking til å komme i gang igjen etter at du har ” falt av lasset” eller bare for å gi kroppen en tidvis hvile. Uansett hvor lang rensekuren er, gir den kroppen god hvile. Selv om mange mennesker ikke har noen problemer, er det ikke alltid like enkelt. Du vil selvsagt føle en viss sult underveis. Det er ikke annet enn de grådige mikroformene som skriker etter mat, så motstå fristelsen til å avbryte prosessen med mindre du ikke er i stand til å gjennomføre dine daglige gjøremål. Når sulten rammer, kan mineraltilskudd hjelpe. Før du vet hvordan kroppen din reagerer på dette programmet, er det lurt å ikke ha planlagt noe annet slik at du kan konsentrere deg om rensekuren – og sørg for å ha et toalett i nærheten. Vær forberedt å måtte benytte det minst seks til ti ganger om dagen etter hvert som giftstoffene forsvinner ut av kroppen.

Drikk 1 liter grønn basisk drikk for hver 15 kilo du veier, minimum 1 liter pr 25 kilo kroppsvekt hver dag + 1 ts 4salt ( mineralsalt ) morgen og kveld. Start dagen med 1 liter grønnsakvæske før frokost og sørg samtidig med en form for mosjon om morgenen for å få fart på lymfedrenasjen. Lymfesystemet har ingen ” hjertemotor” og er avhengig av at du beveger kroppen din for å skylle ut de avfallstoffer som er renset ut til lymfebanene i løpet av natten. Ved frokost, lunch og til middag spis en rå suppe, gjerne moset eller saft av grønne grønnsaker.

Rensekuren har tre enkle regler:
1. Det du spiser skal være grønt
2. Det du spiser skal være purert eller flytende
3. Du kan spise så ofte du vil.

Her beskrives en typisk dag på rensekuren. Du kan selv tilpasse den til din egen timeplan. Du kan føle at du har lykkes uansett hvor mange dager du greier å holde deg på rensekuren. For hver dag du blir værende på kuren, kvitter kroppen seg med syreoverskudd. Fordi SuperGreens er din viktigste næring i denne perioden, kan du, hvis du ønsker, øke mengden pulver du har i hver liter vann.

En typisk dag under rensekuren

Dette er bare et eksempel på hvordan en typisk dag under rensekuren kan se ut. Denne beskrivelsen er gitt for å hjelpe oss å forstå hvor enkelt det er å konsumere alt vannet og væskene som kroppen trenger på en dag mens vi er på rensekur. Du må selvfølgelig gjerne justere timeplanen slik det passer deg.

8:00 – 1 liter vann med Prime pH og sitron eller lime
9:00 – Ferske juicede grønnsaker og evt kosttilskudd
10:00-13:00 – 1 ½ liter vann med SuperGreens +Prime pH
14:00 – Suppe eller grønnsakjuice og evt kosttilskudd
15:00-18:00 – 1 ½ liter vann med SuperGreens+Prime pH
19:00 – Suppe eller grønnsakjuice og evt kosttilskudd
20:00-22:00 – Vann med Prime pH og sitronsaft som ønsket

Følg med på utviklingen under rensekuren. Hvor lenge du renser er ikke avgjørende – målet er at du får så mye nytte av dette som mulig, uten unødvendige ubehag. Noen milde ubehag kan oppstå, men ikke press deg utover dette for å nå et bestemt antall dager.

Hvilke InnerLight-produkter bør du bruke under rensekuren?
SuperGreens og Prime pH er det viktigste tilskuddet under en slik rensekur. Drikk rikelig! Vi anbefaler også at du tar Earth Essence Clay under rensekuren.

Under en rensekur pøses giftstoffer fra avleiringsstedene i vevene og ut i blodet for å bli fjernet. Det betyr at blodet forbigående blir mer forurenset enn det var før rensekuren begynte. Folk opplever ulike grader av ubehag, eller ikke noe overhodet, under denne ”førstgangsforverringen ”, og det kan omfatte kvalme, slapphet, ørhet, hodepine, uklare tanker, utslett, dårlig ånde, influensaliknende symtomer og tretthet.

Når og hvis dette skjer, vil massevis av vann med ph-dråper og frisk sitron eller limesaft hjelpe til med å få skylt giftstoffene ( og de negative virkningene ) raskt ut. Hvis du får symtomer øker du det daglige inntaket av vann.

En førstegangsforverring er i virkeligheten et godt tegn, men den skal være kortvarig.

Hjemmelaget grønnsakjuice.

Den beste og mest basedannende saften består av hovedsakelig grønne grønnsaker og gressarter av høy kvalitet som er så friske som mulig. Eksperimenter litt for å finne frem til den kombinasjonen du liker best. Alle grønne grønnsaker er yppelig til saftpressing, som stangselleri, slangeargurk, brokkoli, grønn paprika, squash, aspargesbønner, snittbønner, salat, hodekål, betegress, og alle slags bladgrønnsaker (og friske tomater ). Krydre gjerne med persille, reddik, ingefær og hvitløk. Fortynn den friskpressede saften med rent vann tilsatt ph-dråper for å gjøre den mer basisk. Drikk den med en gang den er ferdig. Ferske rødbeter kan ha en svært virksom rensende funksjon i nedre del av tarmen, bruk den derfor med forsiktighet, særlig i begynnelsen. Etter hvert som kroppen blir mer basisk, vil saften av grønne grønnsaker smake stadig bedre ( og kaffe smake mindre ).

Etter rensekuren.

Du har fjernet den store mengden avfallstoffer fra kroppen og banet vei for best mulig helse. Neste skritt er å sørge for at den får det den trenger. Den andre fasen bør vare minst fem og helst sju uker.

En av målene er at kostholdet omfatter karbohydrater og konsentrere seg om mørkegrønne og gule grønnsaker, spirede soyabønner, frø og korn, nøtter, og essensielle fettsyrer. Minst 40 % det av bør være råkost. Enzymer i maten ødelegges hvis de varmes over 48 grader – steking og koking ødelegger matens naturlige enzymer og livskraft. Jo høyere innslag av enzymer i maten, desto rakere vil utbedringen og gjenoppbyggingen av kroppen. Unngå søt frukt ( inneholder mye sukker ), poteter, alle typer korn og stivelsesholdige belgfrukter.

Spis grønnsaker, spesielt grønne og gule, sunne oljer ( olivenoljer, druekjerneolje, linfrøolje, Udo`s Choise, gresskakjerneolje), tomat, avocado, sitron og lime, soyabønner, tofu, linser, og ubehandlede frø ( sesamfrø, linfrø, solsikkefrø ), kjerner, hvitløk, frisk ingefær , krydder(urter ) og ubehadlede nøtter ( helst bløtlagte ) som mandler, hvalnøtter, hasselnøtter. NB: IKKE peanøtter som har et høyt innhold av sopp. Mineraler er spesielt viktige, for uten dem vil ikke vitaminer og enzymer fungere.

Å forbli grønn…
clean
Prøv å forbli «grønn» de neste tre ukene. Spis rå og lettdampede grønne grønnsaker. Spis grønn salat med sitron-basert dressing. Spis masse spirer for energi. Bruk rikelige mengder essensielle oljer. Fortsett å drikke 4 liter vann hver dag med 1 måleskje SuperGreens pulver og 12-16 dråper Prime pH i hver liter.

Enkelte som er i ferd med å gå ned i vekt, opplever at de når et platå fra tid til annen. Man kan forbli på platået i noen uker eller måneder, og deretter begynne å tape vekt og kvitte seg med giftstoffer igjen. Husk å fortsette med fire liter vann med Prime pH og SuperGreens. Det er også å anbefale å følge et alkalisk kosthold.

Den ideelle balansen er 70-80 % rå, alkalisk mat med 20-30 % kokt, oppvarmet eller mildt syreholdig mat. Den syredannende maten som tillates i disse 20-30 % bør ikke bety kaker, godteri og skinke. Dette bør heller bety matsorter som nypoteter og ris – de matvarene som er ikke skaper for mye syre når de spises sammen med riktig balansert basedannende mat.

MERKNAD: Informasjonen om denne rensekuren har utelukkende informativ og pedagogisk hensikt . Forfatterne forsøker ikke å diagnostisere eller foreskrive, og bør heller ikke tolkes å være slik. Leserne er herved oppfordret til å konsultere med autorisert helsepersonell om informasjonen som er presentert her, selv om den er videreformidlet fra pålitelige kilder. Ingen garantier, uttrykt eller underforstått, kan gjøres med hensyn til nøyaktigheten av denne informasjonen. Hvis du har en medisinsk tilstand, bør du kontakte lege.

Utdrag fra boken PH Mirakelet av Dr. Robert O. Young.

Dr. Young er spesialist i cellulær ernæring, og har viet sitt liv til forskning på de virkelige årsakene til «sykdom». Han har senere utviklet «Den nye biologien» for å hjelpe folk å oppnå balanse i livet.