Kosthold og livsstil

På mange måter kan man si at essensen i et pH-balansert liv handler om livsstil.
Hva du spiser, hvordan du bruker kroppen din og hvordan du har det med dine tanker og følelse, har stor betydning for syre/base balansen i kroppen.  

Trening
For å oppnå optimal helse er det viktig å svette hver dag. Gjennom svette kvitter kroppen seg med avfallstoffer. Finn en mosjonsform du trives med og som gjør deg glad. For noen passer det best å melde seg inn i et treningsstudio, andre vil ut i skog og mark. Badstue kan også anbefales som et supplement eller et alternativ dersom det er for tidlig for deg å begynne med trening.

Trening er viktig for vår fysiske og psykiske helse. Godt humør gir overskudd og energi, og slik kommer du inn i en god sirkel som har en rekke helsebringende effekter.

Gjennom regelmessig trening vil du raskere kvitte deg med overskuddet av syre og gjøre kroppen mer basisk. Dermed forsvinner bakterier og parasitter som ikke trives i et basisk miljø.

Meditasjon
Alt i naturen er en balanse mellom aktivitet og hvile. Vi har søvn og våken tilstand, det finnes natt og det finnes dag. I vår travle hverdag har vi glemt viktigheten av å legge inn rolige perioder. Tar du deg tid til en halvtimes meditasjonspause en gang eller to i løpet av dagen, vil du raskt merke positive endringer på mange plan i tilværelsen. Du vil føle deg psykisk sterkere, konsentrasjonsevne og hukommelse bedres, du trenger mindre søvn og vil generelt ha mer overskudd. Om meditasjon ikke passer for deg, så vil det være til god hjelp å bare sette seg ned en liten stund hver dag, gjerne med lukkede øyne og fokusere på pusten din. Om du ikke tar deg tid til å sette deg ned så forsøk å ha bevisstheten/fokuset der kroppen din er. Praktiser tilstedeværelse i øyeblikket i stedet for grubling over fortiden eller bekymring for fremtiden. Den lille boken til Deepak Chopra med de syv åndslover kan være en inspirerende start til et liv i balanse.

Oksygen – pusteøvelser
Det er ikke rom for et surt miljø der det er tilstrekkelig tilgang på oksygen. Yogatradisjonen har utviklet mange gode pusteteknikker som bidrar til at blodet blir mer oksygenrikt, og jeg anbefaler at du melder deg på et yogakurs for å bli kjent med disse helsebringende teknikkene. Mosjon vil også være gunstig for økt oksygenopptak. Vi har også lett for å puste mer overfladisk dersom vi lever et stressfullt liv, og har mye å hente på å legge til rette for at dagene ikke er så fylt med aktiviteter vi synes vi bør og må.

Her kan du kjøpe PrimePH, dråper man har i vann/drikke som øker oksygeninnholdet i blodet.