Byggestener for god helse

De viktigste byggesteinene

Det finnes basiske byggesteiner for kroppen som er svær essensielle for en god helse:

Vann – Kroppen trenger minst tre liter vann per dag, alt etter temperatur, årstid og aktivitetsnivå. Start hver morgen med en halv liter temperert rent vann med høy pH-verdi på fastende mage. Vannet blir mer alkalisk/basisk om du tilsetter pH-dråper. Du kan også drikke kokt vann med skiver av ingefær eller tilsette sitron eller lime i vannet.

Oksygen – alle cellene trenger oksygen for å skille ut avfallsstoffer fra kroppen. Gjennom Prime pH-dråper økes oksygenopptaket, det samme gjør det gjennom mosjon i frisk luft, å sove med åpent vindu og gjennom yogaens pusteøvelser.

Olje – det anbefales et inntak på åtte spiseskjeer olje per dag for en voksen person på rundt 70 kilo. Oljer trengs i en rekke av kroppens prosesser, de bedrer yteevnen og gir blant annet verdifulle næringsstoffer til muskulatur, ledd og hjerne. Bruk sunne, basedannende oljer som oliven-, raps-, hamp-, avocado-, linfrøolje. Eller Udo’s Choice, som får kjøpt på helskostbutikker. De økologiske oljene anbefales, de er renere og har høyere innhold av antioksidanter og næringsstoffer.

Klorofyll – Bland det svært næringsrike og basedannende mattilskuddet SuperGreens i en liter vann tre ganger per dag. Tilskuddet består av økologiske grønnsaker, spirer, gressorter og blad, hvor en kilo pulver tilsvarer 20 kilo råvarer. Her kan du lese mer om og kjøpe Miracle Greens. Sørg for å spise masse grønnsaker, kokte, woket og rå, til alle måltider. Klorofyll er med på å danne kroppens røde blodlegemer, og er svært viktig for å oppnå optimal helse.

Sol – Solen har livgivende effekt for en rekke viktige funksjoner, gjennom solens stråler dannes det livsviktige vitamin D som inngår i en rekke prosesser på celleplan, hormonbalansen stabiliseres og vår mentale balanse påvirkes positivt. Opphold deg ute i solen minst en halvtime daglig og bruk eventuelt sollampe i vinterhalvåret.

Salt – Riktig salt er avgjørende for god helse. (Vanlig koksalt er skadelig for kroppen) Bruk havsalt, steinsalt, himalayasalt og annet natursalt uten antiklumpemiddel, gjerne to – tre teskjeer per dag. Uten salt vil hjertet slutte å slå og det inngår også i viktige prosesser i kommunikasjonen mellom cellene, ikke minst i hjernen. Slik jorda består av 70 prosent havvann, består menneskekroppen av samme væskeforhold og samme saltforhold. Det naturlige havsaltet inneholder en rekke mineraler og sporstoffer som annet salt mangler. Her kan du bestille det helsebringende Himalayasaltet som anbefales av Dr Robert O.Young www.altshop.no

Leire – Leire er et naturlig produkt for å rense ut avfallsstoffer fra tarmen. Den suger ut opptil 40 ganger sin egen vekt av giftstoffer, som elimineres via tarmen. Her kan du kjøpe leirepulveret Redmond clay.

Svette – En av kroppens fire utskillelsesmetoder er svetteutsondring. (De tre andre er gjennom pust, urin og avføring). Sørg for regelmessig mosjon/trening, helst hver dag, slik at du hjelper kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer.